מרקים קרים לקיץ חם עם שף תום פרנץ

בופה No Comments on מרקים קרים לקיץ חם עם שף תום פרנץ
10:02
28.04.24
בנצי לייזרוביץ No Comments on המשטרה לא הייתה ערוכה: אלפים המתינו במשך שעות

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרקים קרים הם הפתרון המושלם בעיניי לארוחת קיץ כיפית וקלילה, במיוחד אם אתם מארחים. אפשר להכין מראש, לשמור במקרר ולהגיש כשצריך בליווי ברוסקטות צלויות וגבינות טובות. כמעט לכל תרבות בעולם  יש מרק קר משלה, וכאן, בהפקה המיוחדת לבופה, תוכלו להציץ לעולם המרקים הקרים עם הטוויסט האישי שלי. מספרד מגיע אלינו מרק הגספאצ'ו המפורסם, ובגרסה שלי הוא עשוי מכרובית במקום מעגבניות. התוצאה חלומית. מיוון מגיע מרק הצזיקי המפורסם על טהרת היוגורט, המלפפונים והשום, אולם כאן תובא דווקא הגרסה הפרסית של המרק הזה, שהיא מיוחדת מאוד בעיניי, בתוספת תבלינים, צימוקים, אגוזים ופרחי ורדים – חגיגה שלמה של טעמים. ממטבחי הגורמה האירופיים נגיש לכם כאן מרק אפרסקים קר. אני מוסיף לו פלפל צהוב וגבינת כבשים, והתוצאה נפלאה.

כשמכינים מרקים קרים, הטעמים צריכים להיות עזים ומתובלים, אם הוא יהיה עדין מדי, הוא יהיה סתמי. אתם יכולים להציע ארוחה שלמה שמבוססת על 3 המרקים. הם נפלאים כל אחד בפני עצמו אך גם ביחד. גוונו גם בהגשה – אפשר בקעריות, בכוסות מסוגים שונים, בצלוחיות ועוד. העיקר שתהיה חגיגה של צבעים וטעמים, חגיגה שמאפשרים לנו פירות וירקות הקיץ שיש בשוק הישראלי בימים אלו. בתיאבון!

* כל המתכונים הם ל 4 עד 6 סועדים (תלוי בגודל כלי ההגשה והאם המרק הוא פתיח או מנה ראשונה)

מרק גספאצ'ו לבן של שף תום פרנץ
גרסה מרעננת ומיוחדת מאוד למרק הגספא'צו הספרדי המוכר. ניסיתי להחליף את העגבניות בכרובית והופתעתי מהטעם המיוחד. הכרובית, שבגרמניה היא אחד מירקות החורף המובהקים, מקבלת כאן טעמים מרעננים ונפלאים שמתאימים לפתוח כל ארוחת קיץ קלילה ומפנקת. נסו ותיהנו גם אתם!

מצרכים:
½ ראש כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
1.5 כוסות מים קרים מאוד
2 פרוסות לחם לבן (או חתיכת בגט) ללא קרום, קרועות ביד
2 שיני שום קצוצות גס
2 כפות חומץ בלסמי לבן או חומץ יין לבן
1 בצל שאלוט גדול, קצוץ דק
1 כוס שקדים מולבנים קלויים קלות או קשיו קלוי קלות (להקפיד שלא יהיו כהים מדי כדי שלא ישפיעו על צבעו של המרק)
מלפפון קלוף חתוך גס (ללא הגרעינים)
1/3 כוס שמן זית איכותי
50 גרם צנוברים (¼ כוס צנוברים) קלויים
מלפפון לא קלוף, קצוץ לקוביות יפות וקטנות לקישוט המנה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את הכרובית במי מלח רותחים 12-8 דקות עד שהיא מתרככת. מסננים ושוטפים תחת מי ברז.
מצננים לטמפרטורת החדר ונותנים לכל המים לטפטף עד שהכרובית יבשה.

טוחנים את המרק – מניחים בבלנדר כוס וחצי מים קרים מאוד. מוסיפים את פרחי הכרובית, פיסות הלחם, הצנוברים, השום, החומץ, השאלוט, כוס שקדים או קשיו ואת המלפפון החתוך גס. מפעילים את הבלנדר וטוחנים עד שהמסה חלקה. מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי עד שהוא נטמע. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים קרים כדי לדלל את הסמיכות. מתבלים במלח. מעבירים לקערה, מכסים ומעבירים לצינון מלא במקרר לשעה לפחות.

להגשה – יוצקים את המרק לקערות, מקשטים בצנוברים קלויים ובקוביות המלפפון הקטנטנות ומגישים קר.

 באנר בופה (1)

רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי

רק 80 ש"ח לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..

חייגו: 03-7580060. תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL



0 תגובות